Koningslo krijgt nieuw vrijetijdscomplex

Vilvoorde gaat de oude sportballon en het CC van Koningslo vervangen door een 1 gebouw.

Het wordt een volledig nieuw sport- en cultuurcentrum van 7 miljoen euro. Dat moet de versleten sportballon en het oude cultuurcentrum Koningslo aan de Streekbaan vervangen. Het wordt één compact gebouw met een cafetaria, een cultureel centrum en een grote sportzaal.

Schepen Johan Serkeyn: "de bestaande sportvereniging, de seniorenverenigingen, de toneelclub enzovoort... kunnen allemaal terecht in het nieuwe gebouw. Hopelijk volgen nog andere clubs en verenigingen. Er komt een cafetaria die de verenigingen zelf mogen uitbaten. Het zal vrij snel gaan, eind 2018 wordt alles afgebroken en eind 2019 moet het nieuwe gebouw klaar zijn."

Er komt ook een ondergrondse parking. Het verkeer op de Streekbaan zal gescheiden verlopen.

 

Meest gelezen