Lokaal wateroverlast door smeltende sneeuw en hevige regen

De combinatie van felle regen en smeltwater van de sneeuw heeft gisteravond lokaal wateroverlast veroorzaakt. Straten stonden blank en zandzakjes werden aangeboden. Dat was onder meer het geval geweest in de regio rond Roeselare en Brugge in West-Vlaanderen.

In de loop van de avond was een regenzone over het land getrokken. De lokaal vaak felle buien in combinatie met het smeltwater van de sneeuw van de afgelopen dagen veroorzaakte hier en daar voor wateroverlast. In West-Vlaanderen kreeg de brandweer in regio Roeselare tientallen oproepen binnen voor wateroverlast. Verschillende straten stond blank. De stad bood zandzakjes aan op verschillende locaties in de stad.

Ook op andere plaatsen in de provincie West-Vlaanderen waren er berichten van wateroverlast. Onder meer in Izegem, Ardooie, Torhout en Poperinge krijgt de brandweer veel oproepen. In Wervik was door de wateroverlast zelfs een afrit van de snelweg A19 afgesloten.

De Brugse brandweer had ook de handen vol. "We krijgen inderdaad veel oproepen voor het moment, maar kunnen het nog goed aan", klonk het daar. "Het gaat dan vooral over leegpompen van kelders, maar er zijn ook enkele ondergelopen tunnels." Nog in Brugge werd de voetbalmatch Club Brugge-Charleroi afgelast. Door het water was het veld niet bespeelbaar (zie foto onder).

Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant

Ook op verschillende plaatsen in Oost-Vlaanderen was er lokaal wateroverlast. Dat was onder meer het geval in Knesselare, in Aalter en in Zottegem. In Vlaams-Brabant kreeg de brandweerzone West een 100-tal oproepen, het ging vooral om onderglopen straten en kelders.

Meest gelezen