Museum MoMuse in Molenbeek opent deuren

Zaterdag opent het MoMuse, het Gemeentelijk Museum in Sint-Jans-Molenbeek, de deuren. Je kan er de geschiedenis van Molenbeek ontdekken.

Het museum ligt in het gerenoveerde gebouw van de Academie voor Teken- en Visuele Kunsten in de Mommaertsstraat. Voor het eerst kan je er de evolutie van Molenbeek over de jaren heen (her)beleven. Dat gebeurt via thema's zoals industrie, veldslagen, migratie, brouwerijen en wielrennen de hoofdrollen.

"Dit zal de Molenbekenaars binden"

Hoewel het cultureel toerisme in Molenbeek toeneemt, is de tentoonstelling in de eerste plaats gericht op de Molenbekenaars zelf. "De mensen moeten weten dat ze deze geschiedenis samen hebben, dat zal de Molenbekenaars binden", zegt schepen Jan Gypers. "Maar het is even goed interessant voor mensen van buiten Molenbeek", voegt hij eraan toe. 

Meer info over de tentoonstelling en de openingsuren van het museum vind je op www.momuse.be. 

Meest gelezen