Na de felle winterprik: problemen op de weg en met vliegverkeer zijn van de baan

De problemen door de felle winterprik van de afgelopen dagen lijken van de baan. Waar de meeste wegen er gisterenavond nog spiegelglad bij lagen, zijn ze nu opnieuw goed berijdbaar. En ook de problemen met het vliegverkeer zijn opgelost. 

De hevige sneeuwval van de afgelopen dagen veroorzaakte heel wat problemen. Zo lagen de wegen er behoorlijk gevaarlijk bij, wat leidde tot heel wat files. Gisteren verliep de avondspits behoorlijk rustig, maar rond 20 uur werden reizigers opnieuw aangeraden om niet meer de weg op te gaan, omdat de wegen er "extreem glad" bij lagen. Er reden ook geen bussen in de provincie Antwerpen. Oorzaak? De smeltende sneeuw in combinatie met temperaturen rond het vriespunt. 

De strooidiensten hebben een hele avond en nacht gewerkt om de wegen opnieuw goed berijdbaar te krijgen. Het is bovendien ook opnieuw wat warmer en op verschillende plaatsen is het beginnen te regenen. Daardoor is het op de meeste wegen niet langer glad. 

Luchthaven

De luchthaven van Zaventem kampte sinds zondag ook met heel wat problemen. Verschillende vluchten werden geannuleerd, andere vlogen met vertragingen. Verschillende reizigers moesten kamperen op de luchthaven en kregen naar eigen zeggen nauwelijks tot geen informatie.

Afgelopen nacht zijn er alsnog mensen moeten blijven slapen op de luchthaven, maar de problemen met het vliegverkeer zijn ondertussen allemaal van de baan. Alle vluchten zouden vandaag normaal moeten kunnen vertrekken. De veldbedjes waar mensen op sliepen, worden ook weggehaald. 

En nu?

Vanochtend valt er vooral smeltende sneeuw en regen. Daarna is het even droog, maar al snel komt een nieuw pakket regen en buien aanwaaien met een stevige wind. Het wordt wel zachter met maxima van 4 tot 8 graden. Komende nacht krijgen we nog meer regen en buien en die buien krijgen in het binnenland en in de Ardennen opnieuw een winters karakter, al blijven de temperaturen wel boven het vriespunt. 

Meest gelezen