Nieuw proefproject tegen fietsdiefstallen in Gent

Er komt een nieuw proefproject in Gent om fietsdiefstallen tegen te gaan. Er wordt met een GPS-trackingsysteem gewerkt.

Het afgelopen jaar zijn er in Gent 20 procent meer fietsdiefstallen aangegeven dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Daarom start Gent met een proefproject om fietsdiefstallen tegen te gaan. Ze gaan daarvoor GPS-trackingsystemen inbouwen in fietsen. Dat zijn kleine, onzichtbare zendertjes die ingebouwd kunnen worden in het stuur, het zadel of de verlichting van een fiets.

Als je je fiets ergens parkeert, en hij wordt daarna toch verplaatst, dan krijg je een sms op je gsm. Via de gps op je gsm kan je dan het traject van je gestolen fiets volgen. Daarna moet je zo snel mogelijk aangifte doen bij de politie, met de gegevens van je fiets. Het proefproject start volgend jaar bij 50 fietsen. Als het een succes is, dan kijkt de stad hoe ze het kunnen promoten.

Meest gelezen