Nieuwe borden voor fietssnelwegen voorgesteld in Waregem

Via dit bord zie je binnenkort waar je een fietssnelweg oprijdt. Het symbool is eenvoudig: een blauw zadel, met in het midden het nummer van de fietssnelweg. F7 wordt de naam van de fietssnelweg tussen Kortrijk en Waregem.

Het nieuwe bord licht je in dat het vooruitgaat, dat je meer kans hebt om andere collega-fietsers te zien dan op het normale fietspad. Want ook elektrische fietsen, bakfietsen, cargofietsen zijn er welkom. De ondergrond is vlak en breed, inhalen gaat makkelijker en je moet amper stoppen voor een kruispunt of een verkeerslicht.

"Ik neem de F7"

De fietssnelwegen worden gepromoot door de 5 Vlaamse provincies die hopen dat een pak mensen de auto zullen thuislaten om naar het werk te gaan. F7 wordt de naam die snelle jongens en meisjes nu al in de oren knopen.

Meest gelezen