Nina Simone.
AP1968

Nina Simone, Bon Jovi en Dire Straits treden toe tot Rock and Roll Hall of Fame

Nina Simone, Bon Jovi en Dire Straits treden binnenkort toe tot de befaamde Rock and Roll Hall of Fame. Ook The Cars, Rosetta Tharpe en The Moody Blues worden op 14 april tijdens een ceremonie in Cleveland (Ohio) officieel toegevoegd aan het illustere rijtje.

De zes bands en muzikanten zijn gekozen uit 19 genomineerden. Om genomineerd te kunnen worden voor een plaats in het "pantheon van de rock", waarvan de hoofdzetel zich in Cleveland bevindt, moeten de artiesten minstens 25 jaar eerder hun eerste opname hebben uitgebracht.

Radiohead en Rage Against the Machine, die in 1992 hun eerste demo uitbrachten, maakten voor het eerst kans op een plaatsje in de Hall, maar zij moeten minstens nog een jaartje wachten. Ook Depeche Mode viel af.

Het selectiecomité is samengesteld uit 900 professionals uit de muzieksector. Daarnaast wordt een publieksstem meegewogen bij de selectie van de nieuwe rockiconen. Bij die laatste was Bon Jovi veruit de populairste. Met onder meer "Wanted dead or alive", "You give love a bad name" of nog "Livin' on a prayer", voerde de groep van frontman Jon Bon Jovi de hitlijsten aan. De band, die al 34 jaar bestaat, verkocht 120 miljoen albums.

De eerste artiesten die aan de Hall of Fame werden toegevoegd, in 1986, waren Elvis Presley, Chuck Berry, James Brown, Ray Charles, Sam Cooke, Fats Domino, The Everly Brothers, Buddy Holly, Jerry Lee Lewis en Little Richard.

Meest gelezen