Videospeler inladen...

Politie lanceert "most wanted"-lijst voor 9 gezochte verdachten van Brusselse rellen

De federale politie heeft op haar website een "most-wanted"-lijst gepubliceerd met negen verdachten van de Brusselse rellen enkele weken geleden. De politie probeert met man en macht de relschoppers te identificeren en roept daarvoor de hulp van het publiek in.

Enkele weken geleden braken er in Brussel verschillende keren zware rellen uit. Een eerste keer op 11 november na een voetbalmatch tussen Marokko en Ivoorkust. Er vielen tientallen gewonden en er was heel wat schade aan auto's en winkels. Enkele dagen later, op 15 november, was het opnieuw zover. Een samenkomst van internetfenomeen Vargasss92 liep uit de hand en het scenario herhaalde zich. Op 25 november was het opnieuw onrustig in de hoofdstad na een betoging tegen de slavernij in Libië.

De politie identificeerde de afgelopen weken al heel wat daders: 31 personen werden al opgepakt en nog eens 14 konden al geïdentificeerd worden. Nu roept de politie ook de hulp in van de bevolking. Op haar website lanceert ze een "most wanted"-lijst met negen verdachten van de rellen in Brussel. Telkens staat de foto van de verdachte erop en de datum waarop ze gespot werden door de camera's. Opvallend is dat de beelden erg scherp zijn. "De foto's zijn zowel afkomstig van beelden van de politie zelf als van burgers die de foto's overgemaakt hebben. Het politielabo heeft ze dan verwerkt", zegt Ine Van Wymersch van het Brussels parket.

De politie heeft hen goed in beeld, maar tot op dit moment hebben we hen nog niet kunnen identificeren. Daarom de oproep naar de bevolking.

Ine Van Wymersch - woordvoerder Brussels parket

"De politie heeft hen goed in beeld, maar tot op dit moment hebben we hen nog niet kunnen identificeren. Vandaar dat er op de website van de federale politie een oproep gelanceerd wordt naar de bevolking. Misschien kent iemand deze persoon of heeft iemand nuttige informatie", vertelt Van Wymersch.

Wie de foto's en beschrijvingen wil bekijken, kan terecht op de website van de federale politie, via deze link. Indien u iemand herkent, wordt gevraagd om contact op te nemen met de speurders.

Bekijk hieronder de foto's van de verdachten.

Federale politie
Federale politie

Meest gelezen