AFP or licensors

Ryanair maakt regels voor handbagage (nog) strenger

Vanaf 15 januari gelden er nieuwe regels voor handbagage bij de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair. Enkel passagiers die extra betalen, zullen nog twee stuks handbagage in het vliegtuig kunnen meenemen. De kosten voor het inchecken van de bagage worden dan wel verlaagd.

Officieel wil Ryanair het in- en uitstappen van de passagiers vlotter laten verlopen om vertragingen te vermijden en het volume van de bagage in de cabine te verminderen.

Vanaf 15 januari zullen enkel klanten met "Priority Boarding" nog twee stukken handbagage mogen meenemen. Die moeten daar dus wel extra voor betalen. De andere passagiers zullen nog slechts één stuk kleine handbagage met zich mee mogen nemen. Een eventuele tweede koffer zal in het laadruim of bij de gate geplaatst worden.

Anderzijds zal Ryanair de kosten voor het inchecken van een koffer verlagen van 35 naar 25 euro. Het maximale aantal kilograms dat reizigers mogen inchecken wordt verhoogd van 15 naar 20 kilo.

De maatschappij is ook strikt op de afmetingen van de handbagage. Dit jaar is ook een regel ingevoerd dat je extra moet betalen om zeker te zijn dat je naast je reisgenoten kan zitten. Dat heeft tot veel kritiek geleid.

Meest gelezen