Sint-Martens-Latem vreest meer raamprostitie

Sint-Martens-Latem vreest dat er zich meer bars met raamprostitutie in de gemeente zullen vestigen, nu het bijvoorbeeld in Frankrijk verboden is om prostituees te bezoeken.

Het verbod in Frankrijk zou ervoor kunnen zorgen dat uitbaters van bars zich in Sint-Martens-Latem komen vestigen, waar er nu al verschillende bars met raamprostitutie zijn. Bovendien wil de gemeente ook vermijden dat de prostitutie zich vanuit Gent verplaatst naar Sint-Martens-Latem. Daarom neemt de gemeente maatregelen, zegt burgemeester Agnes Lannoo.

Zo mogen er alleen nog panden langs Kortrijksesteenweg komen en niet in woonstraten. Eigenaars moeten ook een vergunning hebben om het pand zo in te richten. De gemeente denkt dat dat de drempel zal verhogen. Bovendien zal de politie bij elke nieuwe aanvraag ook nagaan of de uitbater een strafblad heeft of niet. 
 

Meest gelezen