AFP or licensors

Spaanse Rekenhof neemt huis Catalaanse ex-minister-president in beslag

In het conflict over de onafhankelijkheid van Catalonië heeft het Spaanse Rekenhof de inbeslagname bevolen van het huis van de Catalaanse ex-minister-president Artur Mas. 

Daarmee wordt volgens Spaanse mediaberichten een deel van de geldstraf van 5,27 miljoen euro betaald, die aan Mas en zijn medewerkers opgelegd was, omdat ze in november 2014 een symbolisch referendum over de afscheiding van de regio georganiseerd hadden, die de regering in Madrid als illegaal beschouwde.

Mas en zijn medewerkers worden beschuldigd van misbruik van publieke middelen. Er worden eveneneens bezittingen van medewerkers van de ex-minister-president in beslag genomen. Het Catalaanse Hooggerechtshof veroordeelde Mas nog in maart tot een ambtsverbod van twee jaar vanwege het verboden referendum.

Meest gelezen