Proces tegen Way of Life in december 2016

Vier leden van salafistische beweging Way of Life ook in beroep veroordeeld

De vier leden van de salafistische beweging Way of Life kregen tot 5 jaar cel voor hun poging tot deelname aan de activiteiten van de terroristische groepering Islamitische Staat. De helft van hen kreeg een iets lichtere straf dan in eerste aanleg. Een vijfde lid werd vrijgesproken.

Het Antwerpse hof van beroep heeft vier leden van de salafistische beweging Way of Life veroordeeld. Twee van hen kregen vijf jaar cel. De andere twee kregen een lichtere straf dan in eerste aanleg, namelijk 40 maanden en 4 jaar cel.

Sinds 2014 doken de leden van Way of Life in het Antwerpse straatbeeld op. Ze organiseerden zogenoemde streetdawa's, net zoals Sharia4Belgium vroeger deed, waardoor de leden zich lieten inspireren. Ze richtten zich ook op kansarme jongeren. Volgens het Openbaar Ministerie probeerden ze hen te radicaliseren.

Tussen eind 2014 en midden 2015 probeerden de leden ook naar Syrië te trekken, naar strijdgebied van terreurgroep Islamitische Staat. Slechts één van hen slaagde daar effectief in, en woonde er enkele maanden met zijn gezin.

Het hof van beroep heeft de onmiddellijke aanhouding bevolen van de vier leden. Een vijfde lid is net zoals in eerste aanleg vrijgesproken.

Meest gelezen