"Maak uw dakgoot op tijd proper, aub"

Sinds vannacht moet de brandweer opvallend vaak uitrukken voor ondergelopen straten en kelders. Dat komt door de felle regen en het smeltwater van de sneeuw. "Mensen houden hun dakgoten en putjes gewoon niet proper", klinkt het bij brandweerzone Rivierenland.

Putjes

 

Bij brandweerzone Rivierenland, in de ruime regio rond Mechelen en Lier, kwamen er vannacht een 20-tal oproepen binnen voor wateroverlast. Het ging dan meestal om putjes aan huizen die het vele water niet meer konden slikken. "Die putjes worden vaak niet gereinigd", vertelt luitenant Karel Van Heetvelde van brandweerzone Rivierenland, "waardoor er een hoop zand en takjes in verzeild geraken. En dan kan het water niet meer weglopen."

Dakgoten

 

"Ook de dakgoten vormen vaak een probleem", weet luitenant Van Heetvelde. "Na de herfst liggen de dakgoten vol met bladeren en takjes en wanneer er dan heel veel water doorkomt, dan kan de goot dat niet meer slikken."   

Meest gelezen