Bende laat minderjarigen 1.500 dure fietsen stelen in ruil voor drugs

In de buurt van Gent heeft een Afrikaanse bende de voorbije vier jaar,  minderjarigen ingezet om minstens 1.500 dure fietsen te stelen. Dat melden de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen en de Gentse lokale politie. De kinderen zouden in ruil voor de fietsdiefstallen geld of drugs gekregen hebben.

De lokale politie van Gent heeft de voorbije dagen een gecoördineerde actie uitgevoerd in het kader van georganiseerde fietsdiefstallen. "Er werd sinds enige tijd vastgesteld dat in het Gentse uitzonderlijk veel dure fietsen werden gestolen. Uitgebreid onderzoek door politie en parket bracht aan het licht dat minderjarigen werden ingezet om fietsen te stelen in opdracht van een aantal meerderjarigen. Er zijn aanwijzingen dat de gestolen fietsen in containers werden verscheept naar Ghana. Het zou gaan om minstens 1.500 fietsen over een periode van vier jaar", zegt parketwoordvoerster Caroline Jonckers. De jongeren zouden in ruil voor de fietsdiefstallen geld, softdrugs of harddrugs ontvangen hebben.

De politie pakte in totaal tien personen op waaronder drie meerderjarige mannen van Afrikaanse origine uit Gent. Zij werden intussen voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die bevestigde hun aanhouding op verdenking van deelname aan een criminele organisatie en diefstal of heling. De zeven minderjarigen, tussen de 13 en 17 jaar oud, werden voorgeleid voor de jeugdrechter in Gent.

Meest gelezen