Videospeler inladen...

Vier doden bij botsing schoolbus met trein in Zuid-Frankrijk

Bij een ongeval in Millas, in Zuid-Frankrijk is een trein op een schoolbus gebotst. Zeker vier tieners zijn omgekomen. Tien gewonden verkeren nog in kritieke toestand. Er is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeluk.

Rond 16 uur gisterenamiddag botste een regionale trein op een schoolbus in Millas, bij Perpignan in de Franse Pyreneeën.  Die stak net de sporen over. Door de enorme  klap werd de trein in twee gesplitst. Vier tieners zijn omgekomen. Twee anderen overleden in het ziekenhuis. Verschillende kinderen verkeren nog in kritieke toestand. Ook de chauffeur van de bus raakte zwaargewond. Op de bus zaten 19 schoolkinderen tussen de 13 en 17 jaar oud. 

Onderzoek gestart naar oorzaak

Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. Volgens een woordvoerster van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF reed de trein 80 kilometer per uur reed op het moment van het ongeluk. Verschillende getuigen zeggen dat de slagbomen aan de overweg naar beneden waren. Op de trein raakten drie reizigers lichtgewond. 

Intussen zijn alle slachtoffers geïdentificeerd. Voor familieleden en vrienden wordt psychologische hulp aangeboden in een lokale sporthal. Volgens de procureur die het onderzoek leidt is het te voorbarig om te besluiten dat de slagbomen normaal gewerkt hebben. De gewonden liggen in ziekenhuizen in Perpignan, Toulouse en Montpellier. 

De Franse premier Edouard Philippe en minister van Verkeer Elisabeth Borne hebben de plaats van het ongeval bezocht. De Franse president Emmanuel Macron tweette: "Al mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers van dit vreselijk ongeluk en hun families. De staat is volledig gemobiliseerd om noodhulp te bieden."

Meest gelezen