imago/Jochen Tack

Brusselse en Waalse regering keuren energiepact goed

De Brusselse en Waalse regering hebben het energiepact goedgekeurd.  Dat pact, dat door de vier energieministers in ons land samen is afgesloten, moet door alle regeringen in ons land worden goedgekeurd, maar het is nog maar de vraag of dit ook zal lukken op Vlaams en federaal niveau.

Het is de Brusselse minister van Energie Céline Framault (CDH) die het nieuws bekendmaakte op Twitter. "De Brusselse regering keurt het energiepact goed", schrijft ze. Ook Wallonië kondigt aan een akkoord te hebben.

Er zijn vier ministers van Energie in ons land: een Vlaamse (Bart Tommelein van Open VLD), een Waalse (Jean-Luc Crucke van MR), een Brusselse (Céline Fremault van CDH) en een federale minister (Marie Christine Marghem van MR). Begin deze week sloten ze samen een energiepact af dat het energiebeleid van ons land moet vastleggen tot 2050. 

Dat pact moet nu worden goedgekeurd door alle regeringen. De Brusselse en Waalse regering hebben dat nu dus gedaan, het is nog maar de vraag of het Vlaamse en federale niveau gaan volgen. In het energiepact staat dat België in 2025 moet stoppen met kernenergie, maar N-VA is niet overtuigd dat dit haalbaar is.

"Consensus onder de Waalse bevolking"

De Waalse regering heeft het akkoord goedgekeurd zonder veel discussie, zegt Waals minister van Energie Jean-Luc Crucke (MR). "Zelfs vanuit de oppositie krijgen we heel veel steun. We kunnen dus zeggen dat er een Waalse consensus is voor het energiepact."

Meest gelezen