Videospeler inladen...

Dit jaar neemt kernkabinet geen beslissing meer over energiepact

Het kernkabinet zal voorlopig nog geen beslissing nemen over het energiepact. Premier Charles Michel (MR) vraagt de Energieministers om nog wat extra rekenwerk te doen, zodat er zekerheid is over de bevoorrading en de energieprijs.

Wanneer de beslissing er zal komen is nog niet duidelijk. Zeker is dat het er niet zal zijn voor Nieuwjaar, maar premier Michel verwacht dat er een akkoord zou kunnen zijn begin januari.

Maandag hebben de vier ministers van Energie in ons land een energiepact gesloten, waarmee ze een beleid willen uittekenen tot 2050. Dat energiepact zegt onder meer dat de kernuitstap er zoals afgesproken moet komen in 2025. N-VA ging hierover fors op de rem staan, omdat ze niet gelooft dat de kernuitstap haalbaar is.

Eerder vandaag hebben de Brusselse en de Waalse regering het energiepact goedgekeurd. Op het federale niveau is het kernkabinet bij elkaar gekomen, maar premier Michel heeft dus aangekondigd dat de beslissing van de federale regering er niet komt voor het einde van dit jaar.

Meest gelezen