Greenpeace voert actie in de Wetstraat om de kernuitstap te verdedigen

Vanochtend hebben actievoerders een groot spandoek ontrold in de Wetstraat om de kernuitstap in 2025 te verdedigen. Ze deden dat op het moment dat de ministers samenkwamen voor de wekelijkse ministerraad.

Om 8.30 uur vanmorgen hingen de actievoerders een groot spandoek op met de tekst "The End". Ze willen hiermee de ministers nog eens herinneren aan de afgesproken kernuitstap in 2025.

"We willen nog eens op het belang wijzen van de kernuitstap", zegt woordvoerder van Greenpeace Juliette Boulet aan Belga. "De reacties van N-VA tonen aan dat er een blokkering van de kernuitstap dreigt binnen de regering. We vinden het belangrijk dat het energiepact zo snel mogelijk  wordt onderschreven om die kernuitstap in 2025 mogelijk te maken."

Meest gelezen