Groot nieuw erfgoedspel in Waasland

Er komt dit voorjaar een nieuw groot erfgoedspel in het Waasland rond de legende van Reynaert de vos. Het initiatief komt van Fernand Huts, topman van Katoen Natie. Na twee succesvolle erfgoedprojecten in Gent investeert hij nu in eigen streek.

Na twee grote erfgoedprojecten in Gent kiest Huts nu voor eigen streek. Het Waasland, de streek waar het bekende Reynaert-verhaal zich afspeelt, wordt komend voorjaar het decor van een groot erfgoedspel rond de sluwe vos. Het is de bedoeling dat het verschillende maanden loopt en dat het heel wat jonge en oude bezoekers naar de streek lokt om er de legende te (her)ontdekken.

Huts benadrukt dat het niet enkel rond erfgoed en cultuur zal draaien, het project zet ook in op wandelen en fietsen en er is ook een culinair luik. De aftrap wordt in mei gegeven, als het warm genoeg is om het spel te spelen in de openlucht. Het project loopt dan tot september 2018. 

Meest gelezen