Videospeler inladen...

Guga Baúl en Chris Van Espen wagen zich aan gastrol in "Sois belge et tais-toi"

Stemmenimitiator Guga Baúl en acteur Chris Van Espen treden op in de Franstalige sketchshow "Sois belge et tais-toi". Die satirische show over Belgische politici aan beide zijden van de taalgrens bestaat al 20 jaar. In maart zijn er twee voorstellingen in Vlaanderen, een in Gent en een in Antwerpen. 

Werkt Vlaamse humor in een Franstalige satirische sketchshow over de Belgische politiek? Stemmenimitator Guga Baúl en Chris Van Espen, bekend van zijn imitaties in het tv-programma "Tegen de sterren op", gaan het samen uitproberen in de nieuwe editie van "Sois belge et tais-toi". Vanavond was er een repetitie in het Théâtre Saint-Michel in Brussel, waar we al een eerste indruk van hun bijdrage kregen.

Videospeler inladen...

"Sois belge et tais-toi" bestaat al twintig jaar en is een groot succes aan de andere kant van de taalgrens. De politieke satire is een soort tegenhanger van de zaalshows van Geert Hoste. Centraal staan telkens de "fratsen" die Belgische politici uithalen. De nieuwe editie gaat eerst op tournee in Franstalig België, maar in maart komt er ook tweemaal een voorstelling met Vlaamse acteurs:  een in Capitole Gent en een in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Van die voorstellingen verloopt ongeveer een kwart in het Nederlands.

Guga Baúl imiteert onder meer Geert Hoste en Tom Boonen, en Chris Van Espen is daarbij zijn aangever. Hoe het Franstalige publiek daarop zal reageren is voor hen beiden een grote vraag. Omgekeerd moeten zij zich inleven in sketches die voor Franstalige Belgen heel herkenbaar zijn. Niet vanzelfsprekend als je weinig Frans spreekt, geeft Chris Van Espen toe.

Meest gelezen