Videospeler inladen...

Wim Opbrouck: "Verliezen fantastische acteur en een warme mens" 

Er wordt verslagen gereageerd op de dood van Marc Van Eeghem. Wim Opbrouck vindt de reacties op het overlijden die hij leest terecht. "Marc Van Eeghem was een fantastische acteur en een warme mens", reageert Opbrouck. De regisseur van "Het eiland" en "De Ronde" Jan Eelen heeft de polyvalentie van de overleden acteur Marc Van Eeghem geroemd. "Je kon hem voor alle soorten rollen gebruiken", zegt Eelen. Het Toneelhuis in Antwerpen roemt "de lieve vriend die moedig heeft gestreden tegen kanker".

De Vlaamse cultuurwereld reageert verslagen op het overlijden van Marc Van Eeghem. Van Eeghem is vooral bekend van zijn televisiewerk, maar werkte ook decennialang in het theater.

De regisseur Jan Eelen werkte enkele keren samen met Marc Van Eeghem. Hij speelde onder meer rollen in "Het eiland" en "De Ronde". "Ik weet niet of hij onderschat werd. Ik denk dat dat te maken heeft met het feit dat hij verschillende dingen deed. De keren dat ik met hem heb samengewerkt, heb ik exact gekregen wat ik wou hebben", reageert Jan Eelen.

"We verliezen een heel grote en goede acteur. Vooral in het theater heb ik hem ongelofelijke dingen zien doen. Ik denk dat hij liever in het theater werkte. Dat geldt voor veel acteurs. Theater is hun eerste en laatste liefde."

Jan Eelen omschrijft Marc Van Eeghem als "een zon op de opnameset". "Hij was de zon op de set. Hij bracht plezier binnen en kon ook heel vermoeiend zijn, zeker in combinatie met Wim Opbrouck en Stefaan Degand. Dat waren vermoeiende combinaties, maar dat houdt ook iedereen bij de les", besluit Eelen.

Alle reacties die ik lees zijn juist: fantastische acteur en warme mens

Wim Opbrouck

Marc Van Eeghem heeft tijdens zijn carrière verschillende keren samengewerkt met Wim Opbrouck. "Sinds het begin van mijn carrière hebben wij samen af en toe hetzelfde pad bewandeld. Ik lees alle reacties en die zijn terecht en heel juist", zegt Opbrouck.

"Marc Van Eeghem is een warme mens met heel veel humor. Naast een fantastische acteur was hij een fijne en warme mens, die net zoals veel mensen gevochten heeft tegen een ziekte en het niet heeft gehaald. Maar hij heeft dat heel waardig en sereen gedaan. Hij was omringd door zo veel vrienden. Dat is oogsten wat je zaait. De solidariteit was enorm en het was heel troostend om te zien hoe hij zich heeft gedragen naar het einde toe. "

We zullen hem allemaal heel hard missen

Het Toneelhuis

Het Toneelhuis in Antwerpen heeft in een persbericht gereageerd op het overlijden van de gerespecteerde acteur Marc Van Eeghem.

"We vernamen zonet van de familie dat onze lieve vriend en acteur Marc Van Eeghem in de vooravond is overleden. Marc heeft tot op het einde moedig gestreden maar zijn ziekte was hem toch te snel af. We zijn er helemaal kapot van. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar Marc's kinderen, familie en vrienden. Maar ook wij we zullen hem heel hard missen. Het ga je goed, lieve Marc."

Veel reacties op microblogsite Twitter

Er zijn ook veel reacties uit de culturele en politieke wereld verschenen op de microblogsite Twitter.

Meest gelezen