Videospeler inladen...

Jonge journalisten Ruben Matthys en Milan Berckmans winnen Belgodyssee

Ruben Matthys (KU Leuven) en Milan Berckmans (ULB) winnen Belgodyssee, de wedstrijd voor jonge, beloftevolle journalisten. Zij krijgen een betaalde stage van zes maanden bij de VRT en de RTBF. Matthys maakte een radioreportage over Little Food, de grootste producent in de EU van eetbare krekels, Berckmans verdiepte zich in het bedrijf Rent a BXL Picture.    

Nieuw dit jaar is dat de winnaars voor de beste geschreven artikels ook een betaalde stage krijgen: Maurane Proost schreef over Speaky, een language exchange community/platform en mag een maand aan de slag op de redactie van Metro. Noémie Lins maakte een reportage over startups in de Brusselse Kanaalzone (met focus op MolenGeek) en kan stage lopen bij L’Avenir. Maxime Simon en Delphine Geysen worden voor hun samenwerking voor een reportage over Spentys (3D-gipsprinten) beloond met vliegtickets. De winnaars kregen hun prijs vandaag uitgereikt door koning Filip en werden ontvangen op het paleis in Brussel.

De reportages van alle kandidaten herbeluisteren of over hun avonturen lezen? Klik hier.

Belgodyssee, inmiddels bekend bij de journalistenopleidingen van hogescholen en universiteiten, is dit jaar al aan haar dertiende editie toe. Kandidaat-journalisten uit de verschillende Gemeenschappen werken in duo –één Franstalig, één Nederlandstalig- een reportage uit. Het thema voor dit jaar: jonge ondernemers die hun dromen willen waarmaken en zo motor worden van economische, sociale en culturele verandering.

De kandidaten van Belgodyssee 2017.

Meest gelezen