Nieuw oudejaarsconcept aan Heizel in Brussel

De overgang van oud naar nieuw wordt dit jaar in Brussel gevierd op de Heizel. Het traditionele vuurwerk zal dubbel zo lang duren en vindt plaats aan het Atomium.

Eerst kunnen de mensen dansen op klassiekers en de hits van het afgelopen jaar. Dan is er vanaf 23 uur een groot lichtspektakel. Vervolgens is er een grote countdown en om middernacht worden de vuurpijlen aan de voet van Paleis 12 in de lucht geschoten. Het is ook dubbel feest want zowel het Atomium als Brussels Expo vieren in het nieuwe jaar hun 60ste verjaardag.

De burgemeester van Brussel Philip Close (PS) is tevreden met de locatie aan het Atomium, omdat de buurt rond het Atomium beter te evacueren is bij incidenten dan aan het Brouckèreplein.

Philip Close zegt dat mensen uit grote delen van Meise, Grimbergen, Strombeek, Laken en Neder-over-Heembeek het vuurwerk ook zullen kunnen zien. Aan de feestvierders wordt gevraagd om geen rugzakken mee te nemen en het openbaar vervoer te nemen. Er wordt extra veiligheidsmensen op de metro ingezet.

Meest gelezen