Open VLD en Groen gaan in Mechelen opnieuw samen naar de kiezer

Open VLD en Groen zullen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in Mechelen met een "gezamenlijk project" naar de kiezer trekken. Beide partijen hebben daarvoor het licht op groen gezet. Er is ook plaats voor onafhankelijken op de lijst. De slogan van het gemeenschappelijk project is "Voor Mechelen".

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2012 stonden Open VLD en Groen in Mechelen voor het eerst samen op een lijst, en na de verkiezingen vormden ze ook samen een meerderheid in Mechelen samen met CD&V en N-VA. Het huwelijk tussen blauw en groen heeft blijkbaar goed gewerkt, want de partijen kondigen aan met een "gezamenlijk project" te komen voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober volgend jaar, onder de slogan "Voor Mechelen".

"Nu is de ambitie van het project nog groter", zegt Kristof Calvo (Groen). "We willen alle Mechelaars verenigen, de krachten bundelen en de stadslijst uitbouwen tot een stadsbeweging met grote inhoudelijke ambities." 

Volgens Open VLD en Groen is het makkelijker om onafhankelijke kandidaten aan te trekken met een gezamenlijke lijst. "Kandidaten bekennen kleur, maar enkel voor de stad, niet voor Wetstraatpolitiek", klinkt het.

Lieselot Terryn

Meest gelezen