Regen én smeltwater zorgen voor problemen

Door de felle regen én het smeltwater van de sneeuw is er hier en daar in West-Vlaanderen wateroverlast. In sommige beken is het alarmpeil bereikt. Ook op grote waterwegen staat het water zeer hoog.

In West-Vlaanderen kreeg de brandweer in de streek rond Roeselare tientallen oproepen binnen. Verschillende straten stonden blank. De stad Roeselare deelde zandzakjes uit. Ook in de streek rond Brugge was het druk.

Scheepvaart ligt stil
 

Ook heel wat rivieren hebben het waakpeil overschreden. Op grote waterwegen staat het water zeer hoog en dat heeft gevolgen voor het scheepvaartverkeer in West-Vlaanderen.

Ook de situatie rond de IJzer wordt stilaan ernstig. Doordat er storm is op zee, is het moeilijk om water weg te leiden naar zee. Het waterpeil zal in de loop van de dag dus nog stijgen.

Heulebeek stijgt

 

Ook het waterpeil van niet-bevaarbare waterlopen staat hoog maar enkel de akkers en weides daarrond kunnen wat blank staan. De Heulebeek is wel nog aan het stijgen maar voorlopig nog niet kritisch. Via de website waterinfo.be kan je zélf het waterpeil in de gaten houden.

Meest gelezen