Videospeler inladen...

Skelet van dino Ben is compleet: "Dit is een kinderdroom die uitkomt"

In het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel is na anderhalf jaar puzzelen het skelet van Ben, een plateosaurus van 6,4 meter lang, te bewonderen. "Dit is een kinderdroom die uitkomt", zegt labotechnicus Aldo Impens. Zondag wordt Ben aan het publiek voorgesteld tijdens de dino-familiedag.

Het dinosaurusskelet is 210 miljoen jaar oud en werd ontdekt in een Zwitserse mergelgroeve. Het is zo goed als volledig.

Het was een echt monnikenwerk om alle botten te herstellen en bijeen te puzzelen. Paleontoloog Koen Stein en zijn collega Aldo Impens zijn er anderhalf jaar mee bezig geweest.

"We hebben delen van de schedel en van de linkerpoot moeten aanvullen", legt Koen Stein uit. "Maar het was 80 procent compleet.  Dat is natuurlijk fantastisch. Het is voor mij een van de mooiste skeletten van een plateosaurus die ik ooit gezien heb."

De plateosaurus was een van de eerste grote dinosauriërs en een voorloper van diplodocus. Plateosaurus Ben is vanaf 15 december permanent te zien in het Museum voor Natuurwetenschappen.

Meest gelezen