Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Steeds meer jongeren tussen 12 en 18 jaar oud gokken

De hogeschool UC Leuven-Limburg (UCLL) heeft in een onderzoek bij ongeveer 3.000 jongeren in heel België vastgesteld dat er steeds meer gegokt wordt in de leeftijdscategorie tussen 12 en 18 jaar. De onderzoekers van UCLL vragen aan de overheid om strengere regels in te voeren.

Er wordt steeds meer gegokt bij jongeren tussen de 12 en de 18 jaar oud. Dat blijkt uit een onderzoek van de hogeschool UC Leuven-Limburg. Meer dan de helft van de bevraagde jongeren heeft ooit al gegokt met een klassiek kansspel zoals de loterij of een krasbiljet.

Twee op de tien jongeren gokken online. Uit de studie blijkt ook dat een groeiende groep jongeren in de problemen komt door te gokken.

"4,5 procent van de jongeren die het voorbije jaar gegokt hebben, vertoont risicovol gokgedrag. Nog verontrustender is dat we meer dan 3 procent van de jongeren beschouwd kan worden als probleemgokker", zegt onderzoeker Stijn Ceusters van UCLL.

De onderzoekers vragen aan de overheid om strengere regels in te voeren tegen gokken bij jongeren. Vandaag is gokken verboden onder de 18 jaar, maar er zijn heel wat achterpoortjes.

Meest gelezen