Straten en tuinen staan blank in Londerzeel

De combinatie van smeltwater en overvloedige regen van afgelopen nacht veroorzaakt wateroverlast in Londerzeel. De gemeente deelt zandzakjes uit aan de inwoners.

Het is de Grote Molenbeek die problemen veroorzaakt. Enkele straten, zoals de Kouterbaan, zijn afgesloten voor het autoverkeer. "We hebben hier elk jaar wel eens prijs", zegt een inwoner. Het water komt van Asse en Merchtem en zoekt via Steenhuffel zijn weg richting Puurs. "De vernieuwing van de straat heeft maar weinig geholpen", vinden de inwoners.

Piek

 

"We bereiken de piek vermoedelijk rond drie uur vanmiddag", zegt burgemeester Nadia Sminate. "Er zijn nog geen woningen ondergelopen. Bij een aantal huizen staat het water wel tot aan de drempel. Dat houden we goed in het oog. We hebben al zandzakjes uitgedeeld, en er staan bij de technische dienst nog 30 paletten klaar."

Meest gelezen