Vernieuwde frituur Maison Antoine ingehuldigd      

De burgemeester van Etterbeek, Vincent De Wolf, heeft op het Jourdanplein het nieuwe frietkraam ingehuldigd van het Maison Antoine, één van de bekendste frietkoten van het land. In 2016 kwam ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel er een portie frieten bestellen.

De renovatie van het frietkot duurde acht maanden en heeft 477.000 euro gekost. De grootvader van de huidige uitbaters, een foorkramer, opende in 1948 een mobiele frituur op het Jourdanplein. In 1983 nam hij een deel in van de kiosk van de gemeente. Vanaf 1990 had hij de hele kiosk. Op 11 april is het gebouw gesloopt.

Na de renovatie van het frietkraam wordt ook de rest van het plein aangepakt. Het moet een semi-voetgangerszone worden. De werken beginnen in januari en moeten klaar zijn tegen de grote vakantie.

Videospeler inladen...

Meest gelezen