Waakpeil in Vlaanderen overschreden, niet uitgesloten dat huizen zullen onderlopen

In heel wat beken in Vlaanderen is het waakpeil overschreden, op sommige plaatsen is ook het alarmpeil bereikt.  De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) sluit niet uit dat er ook huizen kunnen onderlopen. Ook op grote waterwegen staat het water zéér hoog, zegt Claudia Van Vooren van Waterwegen en Zeekanaal.   

"We vrezen op dit moment nog niet voor kritieke overstromingen, maar we houden het zeer goed in de gaten. Op verschillende waterwegen is de scheepvaart stilgelegd, dat is onder meer zo op het kanaal Gent-Oostende en ook in Brugge staat het waterpeil zó hoog dat we geen scheepvaart meer toelaten", legt Van Vooren uit.   

De situatie is op de voet te volgen via waterinfo.be.

Het is voorlopig niet gedaan met regenen. Vandaag wordt volgens weerman Frank Deboosere een wisselvallige dag met winterse buien. Hte blijft hard waaien. In de Ardennen kan het sneeuwen. Ook morgen en zaterdag zijn er buien, met mogelijk smeltende sneeuw.

Meest gelezen