Wie gaat door naar de laatste finaleweek van "De slimste mens ter wereld"?

In de laatste aflevering van "De slimste mens ter wereld" van deze week hebben Joke Emmers en Filip Peeters het gezelschap gekregen van Bill Barberis. Wie gaat door naar de laatste finaleweek en maakt zo wat meer kans op de felbegeerde titel? Ontdek het hier.

Nadat Filip Peeters er gisteren Barbara Sarafian al na één aflevering had uitgespeeld, mocht vandaag acteur Bill Barberis aanschuiven op de oranje stoelen. Hij nam het op tegen Peeters en Joke Emmers.

Aan haar enthousiasme zal het - ook vanavond - niet gelegen hebben, maar toch kon Emmers niet meteen overtuigen. Ze liet veel steken vallen en eindigde uiteindelijk met 199 seconden onderaan de ladder. Winnaar van de dag was Filip Peeters. Hoewel hij naar eigen zeggen "een mindere dag" had, eindigde hij met 420 seconden. Emmers moest het in de finale dus opnemen tegen nieuwkomer Barberis, die 362 seconden had verzameld.

Met 160 seconden verschil leek het vrij moeilijk voor Emmers om deze aflevering te overleven. Maar ze keerde het tij en gaf heel wat goede antwoorden. Met een vraag over de Duitse schrijver Johann Wolfgang von Goethe maakte Emmers het af.

Maandag nemen Emmers en Peeters het op tegen Thibault Christiaensen van de Equal Idiots. Nog vier afleveringen en dan weten we wie zich voor één jaar de slimste mens ter wereld mag noemen.

Meest gelezen