20 jaar Minder Mobielen Centrale in Heist-op-den-Berg en Berlaar

De Minder Mobielen Centrale van Heist-op-den-Berg en Berlaar bestaat 20 jaar. Dat is een soort taxidienst voor mensen die slecht te been zijn. De chauffeurs zijn vrijwilligers en rijden met hun eigen auto.

Vrijwillige chauffeurs


Wie niet zo mobiel is en het niet al te breed heeft, kan gelukkig op veel plaatsen een beroep doen op de Minder Mobielen Centrale. De chauffeurs zijn allemaal vrijwilligers die met hun eigen auto mensen brengen waar ze moeten zijn. Als je gebruik wil maken van de Minder Mobielen Centrale betaal je 10 euro lidgeld per jaar en een kleine kilometervergoeding. 

Succesverhaal


Op 5 jaar tijd is het aantal leden bijna verdubbeld, en dat is volgens Dirk Van Noten, voorzitter van het OCMW van Heist Op den Berg, geen toeval. "Mensen worden ouder en willen langer in hun eigen woning blijven, dan hebben ze natuurlijk ook aangepast vervoer nodig. Daarnaast is de busverbinding in Heist-op-den-Berg niet ideaal voor mensen die slecht te been zijn, dat zorgt ervoor dat de centrale bij ons zo succesvol is."

Meest gelezen