Bedevaartroutes Scherpenheuvel vernieuwd

De bedevaartwegen van Scherpenheuvel-Zichem krijgen een make-over. Dat is nodig, want vaak liggen er stenen los, of is het er modderig. In totaal worden 7 paden toegankelijker voor het publiek.

Pastoor Luc Van Hilst is een blij man. Na vier jaar overleg wordt niet alleen de parking aan de Basiliek van Scherpenheuvel-Zichem opgeknapt, maar ook 7 bedevaartroutes. Waarvan een erg bijzondere: "Eén van de bekendste bedevaarders naar Scherpenheuvel is Pater Damiaan. Voor hij naar Molokaï vertrok is hij te voet van Tremelo naar Scherpenheuvel gestapt om te bidden. Het gaat zo mooi zijn om die route opnieuw te kunnen afleggen."

Ouderen en rolstoelen


De inwoners van Scherpenheuvel zijn om praktische redenen blij. Zo vertelt een vrouw die aan de Basiliek woont: "Ik zie hier vaak mensen sukkelen, vooral ouderen of rolstoelgebruikers. Ze geraken amper vooruit door de slechte voetpaden of modder. Het zal dus een stuk makkelijker worden om hier te geraken, gelukkig." De vernieuwing van de bedevaartroutes begint volgend jaar.  

 

 

Meest gelezen