CD&V en N-VA in kartel naar kiezer in Aalter

In heel wat steden en gemeenten gaan de partijen CD&V en N-VA elk hun eigen weg, maar in Aalter zullen de twee volgend jaar toch in kartel naar de kiezer stappen. En dat ondanks de vraag van de nationale leiding van N-VA om zoveel mogelijk zelfstandig op te komen.

De nationale leiding van N-VA had de lokale afdelingen gevraagd zo veel mogelijk zelfstandig deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Toch blijft N-VA-Aalter in het kartel met CD&V geloven. Dat houdt al stand sinds 2006.

Sofie Vermeersch van N-VA Aalter: "Iedere lokale entiteit is anders. We spreken over de gemeente Aalter waar we een kartel hebben dat werkt en waar de N-VA ook op het beleid kan wegen." Ze erkent dat de nationale leiding van N-VA vraagt zoveel mogelijk zelfstandig op te komen, maar de afdeling in Aalter heeft groen licht gekregen om in kartel op te komen.

In Aalter zwaaien de CD&V en de familie De Crem al decennia lang de plak en ze halen er al die tijd al de absolute meerderheid.

Meest gelezen