Delvoye: "Heeft het gerecht niets beters te doen?"

Kunstenaar Wim Delvoye uit Melle is razend nu het parket in beroep gaat tegen een eerdere vrijspraak. Begin november werd Delvoye vrijgesproken voor bouw- en milieuovertredingen na een rechtsgang van bijna 10 jaar. Nu gaat het parket daartegen in beroep.

Kunstenaar Wim Delvoye is razend omdat het parket nu toch in beroep gaat tegen een eerdere vrijspraak. Delvoye moest begin november voor de rechter komen voor bouw- en milieuovertredingen nadat hij een beeldentuin had aangelegd aan zijn kasteel in Melle. Hij werd vrijgesproken. Maar het parket gaat nu dus in beroep. Delvoye begrijpt het niet.

"Na negen jaar rechtsonzekerheid, mij onveilig voelen, negen jaar mijn moeder die schreit... nu gaan ze er nog een paar jaar bijdoen. Ik vind dat enorm cynisch. Het is een pogrom tegen me. Dat het parket zich daarmee bezighoudt, is ongelooflijk! We weten goed genoeg waar ze zich dan niet mee bezighouden."

Meest gelezen