Belga

Dino's of kerstparades? Hier kunt u dit weekend terecht voor een culturele trip

Op verschillende plaatsen in ons land vinden dit weekend uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Chef Cultuur van VRT NWS Joris Vergeyle lijst ze voor u op.

Maak kennis met Ben, de Plateosaurus

Morgen organiseert het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel de Dino Family Day. Ze vieren er de 10e verjaardag van de Galerij van de Dinosauriërs én de komst van een "nieuwe" dino. Een skelet van amper 210 miljoen jaar oud. Wie een ticket koopt kan op zondag dus niet alleen het museum bozoeken maar ook legodino's bouwen, zelf fossielen opgraven en deelnemen aan een quiz met een echt fossiel als hoofdprijs.

Transformatie in Gent x 2

Een druk weekend in Gent, want vandaag heropent het Huis van Alijn. Dat museum werd na 15 jaar helemaal herdacht en toont de nieuwe presentatie vanaf vandaag aan het grote publiek. Ze claimen ook de titel van eerste autismevriendelijk museum van België, door een nieuwe manier van communiceren.

Ook het Gravensteen transformeert vanaf vandaag opnieuw tot het Winterwonderkasteel. Tot het einde van de kerstvakantie waant u zich daar in het Gravensteen in het jaar 1183, want ze bootsen er het kerstbezoek na van de Engelse koning Henry II.

Nog meer Britse royals, in Antwerpen

Terwijl in Gent de 12e eeuw wordt nagespeeld, herleeft in Antwerpen de 19e eeuw. Zondag wandelt een Victoriaanse parade door de stad, een kerststoet die u terugbrengt naar 1897.

(lees verder onder tweet)

In 1897 vierde de hele wereld het diamanten jubileum van Queen Victoria. Ook in Antwerpen kwam een Britse delegatie feestvieren, of dat wil de parade ons morgen toch doen geloven. Waar of niet, de pruiken en kostuums zijn een streling voor het kerstshoppende oog.

Een winters worstje op de BBQ

Nog in Antwerpen organiseren ze vandaag een winterse BBQ, in Park Spoor Noord. De weergoden voorspellen niet veel goeds, maar de organisatie voorziet extra warmtestralers en glühwein. Smakelijk!

Meest gelezen