Dochter redt geflopte tentoonstelling van haar vader

Een tweet kan een wereld van verschil maken. Dat ondervond alvast Gerardo Saenz, toen de opening van zijn eerste tentoonstelling van zelfgemaakte kunstwerken een regelrechte flop werd. Niet omdat men die kunstwerken niet wist te waarderen, maar omdat het weer te slecht was om zelfs een hond door te sturen. Dochter Tatianna maakte de ontgoocheling duidelijk op haar Twitter-account, wat uiteindelijk resulteerde in interesse voor de "cassettebandjeskunst" van de Amerikaan uit Texas tot in Saoedi-Arabië, Brazilië en Denemarken toe.

"Het Weslaco Bicultural Museum gaf me de kans om mijn werk te tonen. Jammergenoeg was het zo’n slecht weer dat niemand in staat was om te komen. Ik baalde daar erg van, maar samen met de vrijwilligers heb ik er het beste van gemaakt", aldus een ontgoochelde Saenz op nieuwswebsite Mashable.

Saenz is al van jongs af aan gecharmeerd door de cassettebandjes uit de jaren 80 en de kunst die hij van deze voorwerpen maakt beschouwt hij dan ook als een ode aan de jaren 80: "Ik heb zulke leuke herinneringen aan het kijken naar de zonsondergang, terwijl ik muziek beluisterde met mijn recorder. Nu schilder ik op die bandjes, waardoor ik die herinneringen terug levendig maak."

De 47-jarige Saenz bundelde zijn werken onder de noemer "TAPEstry Art", wat dan leidde tot een eerste tentoonstelling. Maar de eerste dag liep dus af op een sisser.

Dochter Tatianna weigerde zich neer te leggen bij deze domper en schakelde Twitter in met volgend bericht:

Het bericht werd snel massaal geretweet, de Facebookpagina van de kunstenaar kende opvallend meer 'likes' en de interesse voor de aankoop van zijn werken, waarvan de prijzen varieerden van enkele tientallen dollars tot om en bij de 500 dollar, nam zienderogen toe.

Saenz reageerde op sociale media met: "Bedankt voor alle interesse die jullie getoond hebben in mijn werk. Dankzij mijn dochter krijg ik nu aanvragen vanuit Hawaï, Dubai, Frankrijk, Brazilië, Canada en Denemarken. Ze contacteren me niet alleen om me een compliment te geven, maar ook om  iets voor hen te creëren. Zo smaakt het creëren van het samengaan van mijn kindertijd met muziek nog naar nog meer. Dankjewel, dochter!"

Hier beneden kunt u enkele van zijn werken zien:

Meest gelezen