Ex-topman Optima Bank Jeroen Piqueur en zijn zoon blijven in de cel

De raadkamer in Gent heeft de aanhouding van Jeroen Piqueur en zijn zoon verlengd. Ze blijven nog zeker een maand in de cel. Eergisteren werd de dochter vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

De ex-topman van de failliete Optima Bank Jeroen Piqueur en zijn zoon blijven nog zeker een maand in de cel. Dat heeft de raadkamer in Gent beslist. De dochter werd eergisteren wel vrijgelaten, weliswaar onder strikte voorwaarden.

De drie werden begin deze week aangehouden op verdenking van witwassen en misbruik van vennootschapsgoederen. Piqueur zelf wordt ook nog verdacht van inbreuk op de bankwetgeving en bedrieglijk onvermogen.

Via zijn advocaat Raf Verstraete liet Piqueur eerder al weten dat hij niet begrijpt waarom hij nu plots in de cel moet. "Jeroen Piqueur betwist de strafrechtelijke verwijten die hem worden gemaakt. Hij zal klaar zijn om daar te gepasten tijd een grondig debat over te voeren voor de rechtbank. Maar mijnheer Piqueur begrijpt niet dat er nu sprake is van hetgeen de wet vereist om iemand aan te houden: een volstrekte noodzakelijkheid voor de openbare veiligheid. Hij zal de aanhouding betwisten", zei Verstraeten.

 

Meest gelezen