Homer Simpson wist in 1998 al van miljardenovername door Disney

Wereldwijd was het ongetwijfeld het belangrijkste medianieuws gisteren: de Walt Disney Company gaat de televisie- en filmactiviteiten van 21st Century Fox overnemen en dat voor een bedrag van zo’n 43 miljard euro. Een overname die in november 1998 nochtans al werd voorspeld in een aflevering van… "The Simpsons".

Het was in de 5e aflevering van seizoen 10 dat Homer Simpson afzakte naar Hollywood en er bevriend geraakte met Alec Baldwin en Kim Basinger. Hij vond er zelfs een job en probeerde er een script te slijten aan 20th Century Fox, "a division of Walt Disney Co". Zoals geweten is de animatiereeks een product van Fox. Disney krijgt nu de licentie van "The Simpsons" in handen.

"The Simpsons" heeft intussen al meerdere keren bewezen de toekomst perfect te kunnen voorspellen. Zoals bijvoorbeeld de verwijzing naar Donald Trump in 2000 als president van de VS, als Lisa Simpson zegt: "As you know, we've inherited quite a budget crunch from President Trump."

Meest gelezen