Videospeler inladen...

Hond bijt 12 kinderen op speelplaats in Paal

Twaalf kinderen zijn vanmiddag gewond geraakt nadat een hond over de muur van de speelplaats van een school in Paal was gesprongen.

De hond kwam op de speelplaats van de lagere school De Buiteling tussen een groep kinderen terecht. Op een bepaald moment werd de hond agressief en daarbij raakten twaalf kindjes gewond. Negen kinderen hadden lichte bijtwonden en konden ter plaatste verzorgd worden. Drie leerlingen moesten hun bijtwonden in het ziekenhuis laten verzorgen.

"De hond woont in een tuin naast de school", zegt Geert Wouters van de politiezone Paal-Beringen. "De eigenaar heeft de hond nog niet zo lang. We zijn nu aan het onderzoeken hoe dit is kunnen gebeuren. We bekijken ook welke maatregelen we kunnen nemen om zo een incident in de toekomst te voorkomen."

Wat er nu met de hond gaat gebeuren is nog niet duidelijk. "We moeten in ieder geval zeker zijn dat dit niet meer kan gebeuren", zegt Geert Wouters nog.

Alle ouders werden ingelicht en ze worden opgevangen in de school. Er is ook een huisarts en een  psychosociale hulp aanwezig ondertussen.

 

Meest gelezen