Huur de parkeerplaats van je buur

Het Leuvense bedrijf Parkle heeft een manier bedacht om makkelijker een parkeerplaats te vinden in de stad.

"Mensen noemen ons wel eens de AirBnB van de parkeerplaatsen", vertelt initiatiefnemer Chris De Herdt. De bedoeling is dat mensen die in een appartementsgebouw wonen, lege parkeerplaatsen van de buren kunnen huren voor vrienden of familieleden die willen langskomen. "Veel parkeerplaatsen staan geregeld leeg en dat is zonde", vindt hij. "Het is trouwens ook goedkoper dan parkeren op straat of in een garage van een parkeerbedrijf."

De Leuvenaar is één van de twee bezielers van het project. Het idee is ontstaan vanuit een persoonlijke frustratie. Chris woont al jaren in de stad, maar zag de sociale verbondenheid met sommige vrienden of familieleden verwateren door de parkeerdruk in zijn stad.

“We willen stadsbewoners graag de kans geven om zelf gastheer of gastvrouw te spelen en parkeerplaatsen te reserveren in hun eigen appartementsgebouw”, vertelt Chris. Je kan dus je eigen parkeerplaats verhuren aan een buurman- of vrouw en daar een centje mee bijverdienen. Momenteel loopt er een proefproject met zo’n 150 gebruikers in het centrum van Leuven. Ook in Brussel, Mechelen en Antwerpen gebruiken mensen de applicatie al. "We willen ook graag samenwerken met bedrijven die extra parkeerplaatsen zoeken voor hun personeel", besluit De Herdt.

Meer info vind je op de website van Parkle.

Meest gelezen