Ivanka Trump trekt zich niets aan van Donalds "Merry Christmas"

Donald Trump maakte er intussen een erezaak van. Dat bleek al tijdens de verkiezingscampagne vorig jaar. Maar ook na zijn verkiezing als VS-president bleef hij volharden. Er moest en zou opnieuw een "Zalige Kerstmis" tussen de mensen gewenst worden. Met algemene verwijzingen naar de vakantie- en feestdagen in die periode wilde hij komaf maken. Maar dat heeft dochter Ivanka duidelijk minder goed begrepen en ze wenste haar volgers op Twitter toch "Happy holidays". "Dat gaat papa niet leuk vinden", concludeerde men onmiddellijk op sociale media.

Dat Donald Trump "Merry Christmas" in ere wilde doen herstellen, bleek onder meer uit Twitter-berichten en toespraken, zoals:

Dat zijn dochter én adviseur Ivanka nochtans haar voeten zou vegen aan de traditie die de VS-president in ere wilde herstellen, deed dan ook de wenkbrauwen fronsen, ook al bekeerde ze zich in 2009 tot het Joodse geloof. Maar zelfs een "Merry Christmas" kon er op haar Twitter-account niet af -nochtans poserend voor een kerstboom-, maar wel een duidelijke "Happy Holidays":

Op sociale media werd onmiddellijk van "een openlijke oorlogsverklaring" gesproken:

Meest gelezen