Studio Brussel

Ugly Christmas Sweater Day inspiratie voor Warmste Week-actie

Vandaag is het wereldwijd Ugly Christmas Sweater Day. Julie, Sander en Vincent waren bij Studio Brussel te gast om hun "The really ugly sweater"-actie te promoten. De kersttrui wordt verkocht ten voordele van SOS Kinderdorpen. 

Op Ugly Christmas Sweater Day is het wereldwijd maatschappelijk aanvaard om een lelijke kersttrui aan te trekken.  Julie, Sander en Vincent van communicatiebureau Gents hebben de voorbije weken al de "The really ugly sweater"-actie gelanceerd. 

De "really ugly sweater" is op het eerste gezicht een echte kersttrui, maar volgens het trio is vooral de boodschap erachter belangrijk. "Je ziet geen kerstkribbe, maar een vluchtelingenkamp dat wordt gebombardeerd, geen jingle bells dus, maar jingle bombs, met een patroon van kruisraketten en straaljagers." 

Het idee kwam van hun collega Tim. Dat het trio het idee heeft kunnen verwezenlijken, is heel belangrijk. Hij is de dag nadat het idee aan SOS Kinderdorpen werd voorgesteld, plots overleden.  "Het is een ode aan Tim."

Meest gelezen