Ketnet en RTBF slaan handen ineen voor nieuwe kinderserie "Lucas en zo"

Tijdens de kerstvakantie zendt Ketnet "Lucas en zo" uit, een komische kinderserie die zich in Brussel afspeelt. Het gaat om de eerste coproductie tussen de VRT-zender en OUFtivi, de Franstalige kinderzender van RTBF.  

"Lucas en zo" kiest voor herkenbare thema's voor leeftijdsgenoten zoals nieuw samengestelde zinnen, vriendschappen, de eerste verliefdheid en het leven op school.

Kindacteur Hugo Gonzales vertolkt de rol van Lucas, een jongen die opgroeit als enig kind. Wanneer zijn moeder besluit te gaan samenwonen met haar nieuwe vriend en zijn drie kinderen, staat Lucas' wereld op zijn kop. Hij vlucht in zijn fantasie en beeldt zich in dat zijn leven een avontuur is.

De serie is oorspronkelijk in het Frans opgenomen als "Lucas etc." en is op 30 oktober voor het eerst op OUFtivi uitgezonden. Vanaf zaterdag 23 december is het de beurt aan Ketnet, Ketnet.be en de Ketnet-app.

Ketnet zal elke dag drie afleveringen in twee versies aanbieden: in het Frans met ondertitels en gedubd. De Franse versie met ondertitels wordt om 12.30 uur uitgezonden, de gedubde versie om 18.30 uur. De kinderzender hoopt met de ondertitelde versie kinderen te stimuleren om de reeks in het Frans te bekijken, luidt het nog.

Meest gelezen