Videospeler inladen...

Kurt Van Eeghem: "Mijn broer was groots tot op het einde" 

Radiomaker Kurt Van Eeghem moest gisteren afscheid nemen van zijn broer acteur Marc Van Eeghem. "Hij is iemand die veel te vroeg gestorven is, zo simpel is het." 

"Hij was een van de meest genereuze mensen die er heeft bestaan", zei Kurt Van Eeghem vanochtend op Studio Brussel.  "Hij heeft altijd gegeven, aan vrienden, aan familie. Hij was altijd op alle vlakken genereus, gul en vrolijk. Het is een enorm verlies. Het is een reus. Hij heeft waanzinnig gevochten om onder ons te blijven, maar het is hem niet gelukt."

"Ik ken hem ook als een fantastisch acteur, misschien een van de allerbesten die hier ooit hebben rondgelopen", voegt hij eraan toe in een interview voor VRT NWS.  "Maar in de familie, wanneer Marc binnenkwam, begon het feest. Hij had zoveel warmte. Hij was de eeuwig glimlachende aantrekker van de zaak. Hij wilde dat het voor iedereen goed was. Er zat ook veel zwaarmoedigheid in hem, maar die zat verscholen. Hij had een enorme kracht. "

Gisteren zei hij nog "I'll be back". Als je zoiets kunt zeggen in het zicht van de dood, dan ben je iemand.

Volgens zijn broer is Marc tot gisteren blijven geloven dat er een wonder kon gebeuren. "Hij was zo moedig, zo verbeten. Dat is verschrikkelijk, die strijd. Wij maken dat nu twee keer mee, want onze papa is op zijn 53e ook gestorven aan een vreselijke kanker.  Ik kan alleen maar zeggen dat hij groots was tot op het einde. Anderhalf uur voor zijn dood was hij nog altijd aan het vechten. Hij had zo'n vreemd geloof dat het nog ging lukken.  Hij ging er ook tot de laatste dag met humor mee om. Gisteren heeft hij nog tegen zijn goede vriend Ludo Hoogmartens (ook acteur, nvdr) gezegd: I'll be back. Als je zoiets kunt zeggen in het zicht van de dood, en hij wist alles, dan ben je iemand."

Meest gelezen