Leden kalasjnikovbende krijgen 10 jaar cel voor beschieten van agenten

Het Antwerpse Hof van Beroep heeft vier Nederlanders veroordeeld tot elk 10 jaar cel voor weerspannigheid door gebruik van een wapen. In eerste aanleg kregen drie van hen nog celstraffen tot 20 jaar voor poging tot moord. De Nederlanders beschoten de politie tijdens een achtervolging, nadat ze een plofkraak pleegden.

Op 23 februari 2015 pleegden de vier Nederlanders een plofkraak in het Nederlandse Breda. Ze hadden midden in de nacht een bankautomaat met gasflessen uit de muur geblazen. De Nederlandse politie zette meteen de achtervolging in. Maar de vier reden over de grens met ons land, en dus nam de Belgische politie over.

Tijdens die wilde achtervolging werden de Belgische agenten tot twee keer toe beschoten met een kalasjnikov. Na een urenlange klopjacht konden drie van hen uiteindelijk worden opgepakt.

In eerste aanleg kregen drie leden nog tot 20 jaar cel voor poging tot moord. Maar in beroep werde ze minder zwaar bestraft. De rechter vond dat de intentie tot doden niet bewezen was, omdat er niet gericht gevuurd werd op de agenten. De drie kregen nu dus elk 10 jaar cel voor weerspannigheid met gebruik van een wapen. De vierde Nederlander is niet komen opdagen. Hij werd in eerste aanleg nog vrijgesproken, maar kreeg nu ook 10 jaar cel in beroep.

Meest gelezen