Moskee of niet in Zelzate?

Buurtbewoners van de Groenstraat vrezen dat er een nieuwe moskee komt en protesteerden fel tijdens de infovergadering over het project van een Turkse vzw. De voorzitter van de vzw benadrukt dat er een cultureel centrum komt waar de gebedsruimte maar een klein deel van uitmaakt. Hij wil verder overleg met de buurt.

In Zelzate is er protest tegen een nieuw Turks project. Een vzw wil in de Groenstraat een cultureel centrum bouwen mét een gebedsruimte. Veel buurtbewoners denken dat er eigenlijk een nieuwe moskee komt en protesteerden daartegen op een infovergadering. Ze vrezen geluidsoverlast en parkeerproblemen.

Imdat Palit, de voorzitter van de vzw, schrikt van de vele negatieve reacties. Hij benadrukt dat er geen minaretten of dergelijke komen en dat de focus voor het project vooral ligt op ontmoetingsruimten, leslokalen en eventueel zelfs sportfaciliteiten voor jongeren. De vzw wil voort overleggen met buurtbewoners en de gemeente om toch een oplossing te vinden. 

Meest gelezen