Nederland ziet mediafenomeen Gordon trouwen in Zuid-Afrika, maar met wie?

Ruim 2,1 miljoen Nederlanders zaten aan de televisie gekluisterd voor de ontknoping van datingprogramma "Gordon gaat trouwen, maar met wie?". Daarin ging het mediafenomeen op zoek naar de ideale echtgenoot. Met de twee finalisten, Manuel en Rogier, trok Gordon naar Zuid-Afrika. Maar eens voor het altaar besloot hij om géén van beiden het jawoord te geven. "Ik kan het niet", klonk het.

Acht weken lang ging Gordon op zoek naar zijn ideale man in "Gorden gaat trouwen, maar met wie?". Aan de zijde van zijn vaste maatje Gerard Joling sloeg Gordon volop aan het daten. Twee mannen vielen na zes afleveringen het meest in zijn smaak: de Italiaanse avontuurlijke steward Manuel, en de Nederlandse familieman mét dochter Reinier.

Met zijn twee potentiële aanstaanden trok Gordon naar Zuid-Afrika, waar hij zo vaak hij kan zijn vrije tijd doorbrengt. Het huwelijk zou daar voltrokken worden. In de voorlaatste aflevering laat Gordon nog blijken dat de keuze tussen avontuur en zekerheid hem zwaar valt. En gisteren kwam de aap dan uit de mouw: aan het altaar, in het gezelschap van vrienden en familie zegt Gordon dat hij simpelweg geen keuze maakt en dus niet trouwt.

"Ik kan het niet", klinkt het verontschuldigend. "Trouwen is houden, dat doe je niet voor één dag. Dit is de moeilijkste keuze uit mijn leven geweest, maar wel de meest verstandige", zegt hij.  

(lees voort onder de video)

Op Twitter regent het teleurgestelde reacties van kijkers. Dat een datingprogramma op die manier eindigt, is hoogst ongebruikelijk.  Veel kijkers hadden blijkbaar niet verwacht dat Gordon ervoor zou kiezen om géén keuze te maken.

Meest gelezen