Niels Albert plaatst AED-toestel

Ex-veldrijder Niels Albert heeft aan de voorgevel van z'n fietsenwinkel in Tremelo een automatische defibrilator gehangen.

Een AED-toestel is een apparaat dat je kan gebruiken om iemand te reanimeren die een hartstilstand krijgt. Je kan met het toestel elektrische schokken toedienen. Om de aandacht te trekken, is er bij het toestel een foto van Niels Albert geplaatst. "Het is een grote foto van mezelf waar ik opsta in bloot bovenlijf. Ik heb niet meer het lichaam van vroeger, maar goed. Op de foto is er op mijn hartstreek een hart getekend met de wereldkampioenlijnen. De bedoeling is om met de foto de aandacht naar het toestel te trekken. Want anders zou je het toestel achter een auto niet eens zien hangen omdat het zo klein is." 

Hartritmestoornissen 


Het is geen toeval dat Niels Albert zo'n toestel plaatst. Twee jaar geleden moest de ex-wereldkampioen stoppen met topsport door hartproblemen. Niels vindt het dus heel belangrijk om zelf zo'n toestel te hebben om levens te redden. "Een hart is van levensbelang. Zonder dat kan je niet functioneren. Ik heb echt een cardiologisch probleem. Je kan daar mee leven, maar voorzichtig zijn is de boodschap. En zo'n toestel kan echt wel mensenlevens redden."

 

Meest gelezen