Vrachtwagen gaat door middenberm op E40 naar Brussel in Erpe-Mere: weg weer vrij

De E40 van Gent naar Brussel is in Erpe-Mere weer vrijgemaakt. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De weg was daar urenlang versperd, nadat twee auto's waren ingereden op een vrachtwagen die dwars over de snelweg was komen te staan. Op de E40 is het richting Brussel nog aanschuiven, en ook op de omleidingsroute is het erg druk.

"Rond 4.22 uur is er een trekker met oplegger door de middenberm gereden. Vermoedelijk is de bestuurder in slaap gevallen", zegt Geert Allemeersch van de wegpolitie. "Twee auto's zijn daarna op de vrachtwagen ingereden. In totaal zaten in beide voertuigen samen zeven inzittenden. Daarvan zijn er vier lichtgewond geraakt. Op een andere wagen, die richting Oostende reed, zijn enkele brokstukken terechtgekomen. Maar daar is enkele sprake van stoffelijke schade."

De betrokken voertuigen moesten getakeld worden. En daarna moest de rijbaan nog gereinigd worden, want er was mazout gelekt. De wegpolitie wilde de weg voor het einde van de ochtendspits proberen vrij te krijgen. Omstreeks 8.15 uur werd de E40 richting Brussel weer opengesteld voor het verkeer.

Ook richting Gent was er een tijdlang verkeershinder door het ongeval. Het linkerbaanvak daar was een tijdlang versperd, door brokstukken van de aanrijding. Kort na 7 uur al was die rijstrook weer vrij.  

Tijdens de takelwerken werd een omleidingsroute voorzien tussen Erpe-Mere en Aalst, via de E17, de N16 en de A12. Daar was het de voorbije uren al erg druk, en het blijft daar aanschuiven richting Brussel. "Vanuit Gent blijft de trein een goed alternatief", aldus VRT-verkeersanker Hajo Beeckman.

Meest gelezen